SPACES

Click the images below to see a few of my most recent projects!

 

Vintage bath remodel

See how this neglected bath was revived into a lovely modern bath with a nod to its vintage roots.

Bungalow basement remodel

This basement went from dark and dirty, to clean and bright. Redesigned to include a master suite, with large walk in closet and master bath, see how this basement had new life breathed into it!

Home office redesign

This office needed a functionality infusion! See the clean design that made this home office a multi-user friendly space. 

Corporate office refurbish

This insurance office was a dark, drab, sad office space. Read about this transformation and the reimagined layout we created.

Glam Master Bedroom

This master bedroom had so much potential waiting to come out! See the transformation from drab to fab.

Clean Classic Kitchen Remodel

Turn of the century bungalow home gets a a fresh new kitchen design to bring this home in the 21st century.

Craftsman Bungalow Kitchen

See how we transformed this kitchen into a bright, functional and beautiful space.

Breathing Life back into an Old Kitchen

 

This is the second major project for this charming old bungalow home in Fort Collins, Colorado.  This kitchen of this investment property was dingy, unattractive, poorly laid out and lacking any functional flow.  After many years of use, it was time to redesign this space, to create a kitchen for this delightful bungalow home.  Our major goal for remodeling this space was to create a large bump in additional equity for future resale value. Having an updated functional beautiful kitchen is one of the quickest ways to accomplish that. 

Here are a few of the before shots from the kitchen space. 

Mismatched cabinetry, worn our linoleum flooring, no discernible appliance layout, and hardly any useable countertop space. 

The elements of the design have been a significant factor in the creation of additional equity in the property
— DCRC, LLC

The kitchen space is pretty large for an older home, so it was easy to design a kitchen that would include an island, more countertop space, additional upper and lower cabinets, updated appliances, new lighting and a functional work triangle layout. Not having a huge budget for this project, we definitely needed to prioritize how the design would work for this home.  One thing we opted to do was expand the door way between the kitchen and dining to a 6' wide floor to ceiling opening to improve the flow from the kitchen into the rest of the home. This made a huge difference when walk through the home from the back door.  We also knew we would need to completely rework the cabinet layout, as well as lighting and electrical design to accommodate the new kitchen.

So, let's talk cabinets.  The lovely old original cabinetry along the east wall was definitely staying. Its charm and the storage it offered was definitely the only redeeming quality of this kitchen. We decided to repaint the original cabinets inside and out with Sherwin Williams Classic French gray, and update the hardware to a stainless pulls that tied in with the new appliances. We decided on white shaker style cabinetry throughout the rest of the kitchen to brighten up the space.  With this clients renovation investment budget outlined, we settled on the OxHill line from Martha Stewart in Picket Fence White. Soft close drawers and doors, dove tail construction, and pull out shelving, made this cabinetry line the perfect fit for this kitchen and our renno budget. The simple design of these cabinets in clean white compliment the charm or the huge original built-in cabinets. 

The original tall, stained floor trim was stripped and re-stained to retain the charm of the home.  To tie in with all the lovely wood work throughout the house, (and to help us stay on budget) we decided on rich, warm, walnut butcher block countertops. They turned out exquisite!  Large format subway tile was chosen for the backsplash to keep things clean, bright and classic, and on budget. The new Kitchen Aid hood, Whirlpool gas range, refrigerator and dishwasher in stainless steel added a much needed element of updated functionality.

The linoleum flooring was replaced with large format wood-look ceramic tile in pale gray and white to add durability and elegance to the kitchen while new recessed lighting and large globe pendants helped to pull this whole project together. 

The wall paint is Sherwin Williams Alpaca - a lovely pale warm gray that complimented the whole design. 

A huge thank you to the general contractor Buck Scarbrough for the excellent work and craftsmanship needed to bring this whole kitchen design to life!

Enjoy these after photos! 

From Tiny Closet to Luxurious Bath

 
With a little vision and a lot of planning this bathroom space had potential to have huge wow factor! It just needed to be unearthed!

This residence is located in the beautiful City Park Neighborhood of Fort Collins, Colorado. Built in the early 1900's, this bungalow has been home to many families over the decades. It's charming ceiling lines and big windows, old trees and lovely original wood work made this house scream for some tender care to resurrect it to its former glory. After the last family moved out, we had an opportunity to really dig in and start renovating  this house. 

Before I get started, I need to give a huge shout out to Buck Scarbrough for his work as the GC and building contractor on this job! He did such a wonderful job bringing all my grand plans and finishes for this space into reality! 

My first focus in this home was the tiny, closet bath that served the upper level of this home. Situated between 3 relatively spacious bedrooms, this minuscule bath was tucked away under the sharp pitch of the east roof. Sad and dingy, it was certainly less than ideal, and not functional at all.

Below is the mood board and  a few before shots of the tiny little bathroom, and the adjacent room that was about to have a luxurious transformation! 

To our good fortune, adjacent to the "bathroom" ("bathroom" is a generous word for it) was a bedroom that was serving as a office. So the plan quickly was to open up the bath into this room to create room for a tub, shower, vanity and a separate toilet area.  With a little vision and a lot of planning this bathroom space had potential to have huge wow factor! It just needed to be unearthed!

As you can see, we had our work cut out for us.  After a lot of discussion and planning, we decided to open up the wall between the bath and adjacent bedroom to create a large spacious bathroom for the house.  We wanted to keep a vintage feel to the bath, but put a modern twist on the design that would really make the design stand out.  We decided to keep all the original wood work (even with all its imperfections) to add that original look of the house.

After months of hard work by our contractors (and a few set back here and there)  a large master bathroom for the upstairs of this bungalow home was created. Bright and clean, we finished the space with smooth glass subway tile on the walls and in the shower, a large oak double vanity with a marble top, a refurbished claw foot tub with a crystal chandelier above it; large 12x24" floor tile, and a vintage paneled door mounted on a barn door slider.  The shower featured tile all the way to and including the ceiling, a modern shower faucet package with the addition of a rain head, built in shower shelves and a corner bench. I think I want to move in to this bathroom! 

I am giddy with how this bath space turned out. Here are the after photos of the bathroom - Enjoy!

 

Insurance Office remodel

This project was so fun to work on! Like most spaces, there was a lot of potential for this to be a beautiful office suite. My client took over this office space from another insurance agent, and wanted to breathe new life into the space. After discussions with the landlord regarding doing significant improvements to this office suite, we received approval to move forward with the updates. it had a fairly open layout, and beautiful large bay windows, and french doors into the large private office, but the office was very dated and felt dark inside. With fluorescent lighting, dark wood trim, drab walls, old carpet and a poorly designed restroom and break room, this office needed some life breathed back into it!

Here are a few of the before shots from the space.

This office had great potential to be a beautiful work space. Thoughtful planning and modern design helped breathe life into this office!

The updates to the space included, tearing out the south dividing wall to really open up the office and create better flow. We replaced all the fluorescent lighting with can lights, replaced the old carpet with beautiful engineered hardwood floors, added crown molding, replaced all the doors, painted the dark trim white, added crown molding and completely gutted and remodeled the restroom and break room areas. We also added a large glass wall at the breakroom to give that space plenty of natural light.  The restroom was remodeled to include gorgeous large format porcelain tile on the floors and walls, a Carrara marble round mosaic tile behind the the floating sink, a new updated light fixture and large mirror.  A break room kitchen was added to this office as well. Dark espresso cabinets, slab granite countertops and new appliances made this space functional and beautiful. 

The project took about 3 months to complete.

Enjoy these after photos of this beautiful remodeled insurance office!

 
0131717325c1b9ee08e56e9539926a13680a4abb2d.jpg
01874a507544f0f7b3f68b23e1535c4268a2ced6de.jpg
2-AFTER-23.jpg
01d29b60c835a1b25b7082413906728535ec13ad8e.jpg

Craftsman Bungalow Basement Remodel

 

First off, can we take a second and talk about how much I LOVE old homes? The character, the detail, the wood work, stone work, quirks and charm - I adore all of it. So any chance I have to tackle a project in an old home, I take it. I will say, reviving the basement in this 100 year old craftsman bungalow was a challenge for sure, but the biggest challenges make the best transformations! My dad has owned this dual apartment home for more than 30 years, and it was in much need of a gut and restore in the basement. Our goal with this project was to take the house back to a single family residence by remodeling the basement apartment into a cohesive living space. Adding a large living area, more storage, a large master suite and luxury bathroom, took this dark sad basement into a beautiful functional level of the house.  Here a few of the before pictures from the project... 

Needless to say, there was a LOT of work to be done. This was a 5 month long project that required a lot of planning, finesse and attention. Walls were torn down, all of the plumbing and electrical were rerun (no easy task!), all of the windows were replaced, concrete dug out and the entire space reconfigured to accommodate the new design of the space.

We wanted to keep the craftsman feel of the original design of the house, so we installed dark mahogany-stained doors and trim and designed the bath with a vintage feel that would suit the style of the home. We exposed the raw brick of the old fireplace that had been in there to add some character to the large family room as well. Diagonal set  french doors were installed to the entrance of the large master suite, and an old "coal storage" closet was dug out and transformed into a large walk in master closet. Soft plush pale gray carpet was laid to warm up the basement and give a smooth seamless look over a rough concrete floor. 

The bath was designed to include a large shower with crisp white beveled subway tile, a private toilet room, a large double sink vanity with a marble countertop and matching storage cabinets to flank it. A counter to ceiling custom mirror was installed to give the space a more spacious look and feel. Hexagon mosaic floor tile was included in the design to lend to the vintage feel of the space. 

Before we move on to all the gorgeous after photos, I want to give a huge thanks to Buck Scarbrough Contracting! Buck and his team did a fantastic job bringing the design to fruition!

Enjoy these "after" photos of this project! What a transformation!

 

17918703_10212017161281403_1536398905_n.jpg
17910985_10212017161641412_629936044_n.jpg
17888544_10212017160801391_1792537015_n.jpg
17918935_10212017162121424_491273438_n.jpg
17919007_10212017163521459_2083826582_n.jpg
17918700_10212017161561410_2093619890_n.jpg
17888048_10212017162401431_952680212_n.jpg
17888526_10212017162881443_15354089_n.jpg

Re-imagined Home Office

 

Who doesn't love a well-appointed functional home office? This home office had great bones -  a beautiful oversized window, lovely hard wood floors, and a large french door entry. But the oversized clunky wood desk, no storage or shelving, and lack of cohesive design made this a room no one wanted to spend time in.  Here are a few before shots of the home office.

Taking into consideration everything this family of 4 needed, I designed a large L shape counter desk, with filing cabinet storage, and floating shelves to address these issues. The size of the desk allowed for space for 2 people to work, along with storage for filing and household paperwork. The addition of a leaning wall shelf provided additional storage, and the large plant brought a touch of the outdoors inside. 

Designing this office to accommodate two work-from-home owners, improved the overall functionality and beauty of the house.

We added a pop of visual interest with a gorgeous modern wall paper, and added some simple rustic floating shelves to provide some additional wall storage.  The rich navy upholstered desk chairs and the soft brushed gold accents, brought a bit of modern color to this home office.

Enjoy these lovely after shots of the completed project!

 

Kitchen Remodel for a Craftsman Bungalow

First off, a word about these wonderful home owners. While they have been the owners of the home, they have restored its interior to its former glory of a 1910’s bungalow home. Located in the University Park area of Denver, CO, this neighborhood is a patchwork of beautiful old and contemporary new homes. No two houses are ever the same, and its charm is evident when you drive through this area. This residence has been renovated to restore the rich oak wood floors, cornice doorway detailing, lovely wood wall paneling with its turn of the century details, warm rich colors and overall inviting interior. The kitchen was the last area of the home requiring major renovation. These home owners didn’t shy away at the task. The tackled most of this renovation themselves! The did have some assistance with a few things along the way, but invested much of their own sweat blood and tears along the way.

Before

Before

Before

Dark, awkward, and poorly laid out, this bungalow kitchen was the perfect space for a total remodel!

The kitchen was a perfect 12′ x 12′ space, which was a bit challenging for the new design layout we wanted to do, but we created a floor plan that not only maximized the space they had, but gave them almost three times the storage and a lot more counter top space. We added an island for more base storage and counter top space, relocated the gas stove to the back wall to open up the space and moved the refrigerator by the prep and cooking areas to make the space flow a lot better. Adding two large pantry cabinets and a communication center also made this space a lot more functional for every day living.

The addition of a new lighting plan made a world of difference in this space and made it light and bright, to show off the unique details of this lovely kitchen. New cream cabinets, sleek modern pulls, stainless steel appliances, stunning slab granite counter tops and a gorgeous glass mosaic back splash made this space feel both fitted for the home and its age, but a modern space  where any family would enjoy cooking and entertaining in.

Just take a look at these great before and after photos!

 

 

From Tan to Glam: Master Bedroom Makeover

I loved this project! Working with these great homeowners and being able to create a space they enjoy is just the best! 

B & L reside in a gorgeous subdivision in Westminster, and have lived in their home for the past 5 years.  After struggling to find the right look for their master bedroom, we created a design that made their room feel personal, elegant, and  current. 

High ceilings, beautiful natural light and lots of space made this project an easy redesign!

With their bedroom having a high vaulted ceiling, tall doorways and lots of windows, this bedroom already had beautiful bones. Here are a few 'before' pictures of their space.

This room was tan, tan, and more tan, so we started by painting all the walls a gorgeous pale aqua called Sea Salt (thank you Sherwin Willimas for creating such a pretty color!). We accented it with a pale french grey called Pewter Cast, and it instantly gave the room a fresh bright and current look. 

We had additional recessed lighting installed above the bed and in the arched nook area to provide adjustable lighting for the space to keep this room light and bright.

To give this bedroom a unique feature, we had a local artisan custom design an alder-wood barn door; crafted to replace the builder standard door that was at the entrance of the master bath. It's absolutely swoon-worthy! At nearly 9 feet tall this barn door is the conversation piece of this bedroom. The warm rich wood and iron hardware gives a modern rustic touch to this master bedroom, while still being full functional.

B & L also purchase an elegant bedroom set that had a vintage black finish with a high upholstered head and foot board with fantastic nail-head detailing. Luxurious Italian Baroque bedding was the perfect touch to make you want to melt into this bed and just nap the day away.

Final touches of drapery, decorative accessories, mirrors and artwork completed this space and created an inviting master bedroom.

Here's their master bedroom now! Enjoy!

 
2AFTER 1.jpg
2-AFTER-23.jpg