Clean Modern Update

[DeaAnna’s] vision for colors, decorating and designing gave me a terrific opportunity to brighten my home and make it a wonderful place to come home to.

This residence was built in the early 1990’s – built just to the south of gorgeous Stanley Lake. The present owner had taken beautiful care of the home, had recently updated the kitchen, stripped and refinished the wood flooring, and decided it was time to update and do a face lift on the rest of her home! The owner, who is a fun, lively, caring and overall outstanding lady, wanted her home to be more light and modern and more suitable for entertaining friends and family. The dark burgundy, hunter green and yellows in the home had seen its day, and she was ready for something new!

Below are a few shots of the spaces before the transformation.

We tackled each room, creating mood boards for the new color palates and finish selections and we really tried to create an environment that she would love to live and entertain in. She has a  fantastic collection of Thomas Mangleson artwork that we incorporated to keep her home feeling like “home”.

The rooms we did refinishes in were the south facing sun room, her fireplace room where she does a lot of entertaining, the dining room, the master bedroom, the master bathroom (check out the separate post I did for this bath), and the upstairs guest bath.

Here are the mood boards for the spaces we redesigned.

Check out these photos of the finished project below! I am in love with how her home turned out!

 

fireplace.jpg
bedroom bed.jpg

90s Master Bath Remodel

I get a ton of compliments on my new space and love the feel of coming home every night!

The master bath was a total gut and remodel. The bathroom was outdated with oak cabinets, old white and blue tile, brass fixtures, a unused jacuzzi tub, and yellow paint. The space has a gorgeous skylight and a window, so there is lots of natural light in the bathroom, which made this remodel easy!

Take a look at these before shots of this master bath!

 

We decided to move the shower to the opposite wall where the tub had been (since we had appropriate draining already in place) to give space for a large spa shower. We designed the shower with a rain-shower head, body sprays, and a dual shower head and a single pane of glass to keep it light and modern. We selected new tile for the walls, with accent mosaic tile, new flooring tile that lent to the spa feel that we were going for. We added 2 large wall mounted storage closets, along with a gorgeous new vanity for a ton of storage. The light and cool colors of this bath definitely made it the oasis that this homeowner was hoping for!

Just look at these after photos! This was a dramatic transformation and added a lot of value to this home!

 

bath 2 copy.jpg

Whimsical Nursery for Baby Boy

 

07/25/14; Thank you CoutureColorado  for featuring this project!

This Colorado Mom perfectly fused fun, style and comfort into this baby boy’s room.
- Couture Colorado

As most of you know, my husband and I are adding to our family with our first baby, due in January. We are super excited to meet the little guy, but are nervous for all the changes having a baby will bring! Wish us luck with this new journey called parenting!

Of course I was excited to work on his room, and being that this was the first nursery I have designed, there was a little less pressure with mistakes along the way – which we definitely had some. Its sometimes a challenge for me to make design decisions for spaces in my own house, but I had a pretty good idea what I wanted for his room from the start.

The room was carpeted with a carmel colored carpet that had seen its day, and vanilla colored paint that was pretty generic and boring. So we decided the first thing that would need to be done would be to paint and replace the flooring.  We decided on a warm rustic hand-scraped walnut hardwood laminate flooring. It took a little less than a day to get it installed (being that it was our first time working with engineered flooring) but thanks to the help of my brother Darrenn, we were able to get it installed pretty quickly.

The base color of paint I selected was a very pale aqua blue (pretty gender-neutral, just in case it was a girl). We left the trim white, and already the room looked hugely different.  Here are a few quick “in-progress” shots of the space.

 
 

We decided that we didn't want the room to overly ‘theme’ oriented, so I put together a mood board of the look that we wanted to achieve in his room. I love the elephant prints that are out right now, and wanted to incorporate that into his room. Mostly we wanted to space to look bright, cozy and modern with neutral and bright colors together. We took our time getting everything together, and we are happy with how it turned out and cant wait to introduce little man to his cozy space in our home!

Here are few after shots of his room….

 

 
Stockholm02.jpg
14.jpg

Raw Space to Modern Financial Office

This project was located in a high rise building in Houston, TX. This project was completed in coordination with Ziegler Cooper Architects in Houston TX.

The space wasn’t “raw” when we started, but it was large open, undefined, and chalked full of potential. The kitchen/break-room space was completely outdated, and the finishes were worn and old. The great thing about this space is we had the chance to design our own layout to best suit the needs of the client.


The remodel took about 150 days, but the finished results were gorgeous!

Working closely with the client to meet their needs for business flow, this space was  designed with all exterior offices, a reception area and glass receptionist space, 2 large conference rooms, and updated and open kitchen/break room, and IT room, open workspace with storage, and a central strategy area for the staff.  The large reception wall was covered with a rich dark chocolate wall covering that lent shine and richness to the reception area. We installed a gorgeous limestone tile entry way that ran throughout the reception area. Floor to ceiling glass sliding door system and glass panel wall fronts, kept this office feeling open and modern. The kitchen was updated with all new charcoal grey cabinetry, stone mosaic tile back splash, updated stainless steel appliances, a wifi bar counter, and modern pendant lighting. Overall this space is really functional, and looks fresh and contemporary.

Here are the awesome “afters”!



2286_1098638423228_5118_n.jpg